Naambordjes

Gepubliceerd op 9 mei 2021 om 14:27

Laatst kregen vrienden van mij een tweede kind. Als cadeau voor hun babyshower had ik bedacht zelfgemaakte naambordjes te maken voor hun baby en hun zoon van drie jaar.

 

Lees in deze blog hoe ik het heb gemaakt en wat mijn vrienden van het cadeau vonden.

Het Idee

 

Toen ik de uitnodiging van mijn vrienden kreeg, wilde ik iets nieuws voor ze maken, iets origineels. Ik wist alleen niet wat. Na lang brainstormen dacht ik aan de grote oefenletters die basisscholen gebruiken om kinderen te leren schrijven. Ik ging meteen ideeën schetsen. De vader is een autodealer en de oudste zoon een echte autofan. Dus ik had besloten dat ik daar ook iets mee wilde doen om het heel persoonlijk en speciaal te maken. 

 

Uiteindelijk kwam ik uit op deze ontwerpen, een dunne plaat met sleuven waar de kinderen met een potlood doorheen kunnen gaan om zo hun naam en een autootje te tekenen. Het autootje heb ik zo simpel mogelijk gemaakt omdat details aanbrengen met dikke sleuven niet praktisch is. Het autootje heb ik steunen gegeven om alle onderdelen vast te maken aan de plaat, omdat die er anders uit zouden vallen. Ook bij de "O" van Noël was dit nodig.  

Het Resultaat

 

Na een avond ontwerpen en een dag printen had ik twee prachtige, originele cadeaus. Ik heb ze meteen ingepakt, klaar om te geven. 

Het naambordje van Lev is 20 cm lang en 7 cm hoog. De dikte is 3 mm zodat er een potlood door de sleuven past. De sleuven zijn 3-4 mm breed voor dezelfde reden. Hij is geprint met de nozzle ingesteld op 220 °C en het printbed op 70 °C. De print duurde ongeveer 2 uur en 30 minuten, weegt 40 gram en is geprint zonder bed-adhesie.

 

Het naambordje van Noël is 23 cm lang en 7 cm hoog. De dikte is, net als die van Lev, 3 mm. Hij is geprint met de nozzle ingesteld op 220 °C en het printbed op 60°C. De print duurde ongeveer 5 uur, weegt 46 gram en is geprint op een raft.

Mijn vrienden vonden het een kei gaaf cadeau en kunnen niet wachten tot ook hun jongste het kan gaan gebruiken om te oefenen. Hun oudere zoon ging er meteen fanatiek mee aan de gang.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.